Григор Димитров с нова впечатляваща победа над словак



25-08-2010 13:58 | Николай Драгиев

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Чалънджър" в Женева. Българинът се наложи с 6:3, 7:5 над словака Павол Червенак след 92 минути игра.

 

Така Гришо си осигурява 15 точки за световната ранглиста, където той в момента заема рекордното за него 245-о място. Интересното е, че това е шести пореден случай, в който българинът достигна поне четвъртфинал на турнир, в който участва.

 

Следващият опонент на Гришо ще бъде французин - Аугустин Генс (АТР 278) или Лоран Роше (АТР 284), които са непоставени в схемата.

 

Това е втори успех в два сета на Димитров срещу Павол Червенак. Предишният дойде по-рано през сезона в Марбург и протече при много сходни условия.

 

Григор спечели първата част днес след много стабилна игра във важните точки. Той спаси на 3 пъти възможности за пробив на своя опонент и с един реализиран такъв в своя полза завърши с 6:3.

 

Малко по-равностойна бе втората част. В нея Григор пак не даде шанс на Червенак да се надява за пробив. Така се стигна до 5:5, когато Гришо взе сервис-гейма на своя опонент и по шампионски начин сервира за мача - 7:5.

 

Турнирът в Женева е с награден фонд от 30 хиляди евро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини