Малеева: Спадът при Пиронкова е нормален



25-08-2010 04:46 | Николай Драгиев

Легендата на българския тенис Магдалена Малеева отчита като напълно нормален спада в играта на първата ни ракета Цветана Пиронкова след бума й на Уимбълдън.

 

Според Малеева това е станало вследствие на високите очаквания към нея. "Спадът е нормален. Пиронкова постигна невероятен успех, какъвто не е лесно веднага да повториш. Очакванията на публиката винаги са много големи, но може бе всички още не са оценили това, което Пиронкова направи. Някои тенисисти работят през цялата си кариера поне за четвъртфинал в турнир от “Големият шлем”.

 

"Аз бях толкова години в топ 10 на ранглистата, а не се получи. Трудно е човек да повтори подобен резултат още в следващия турнир, често никога повече не го прави. Пак казвам, Пиронкова постигна нещо необикновено, да се радваме на нейния успех такъв, какъвто е," коментира Маги пред в. "24 часа".

 

В същото време Малеева не вижда Пиронкова като полуфиналистка на US Open. Според нея по-реално е това да стори Григор Димитров. "Пиронкова е изключително трудолюбив и дисциплиниран човек и винаги се опитва да дава максималното от себе си. Просто прави това, което може най-добре. Смятам, че ще й е много трудно да стигне полуфинал на US Open. Може би някой ден ще го направи Григор Димитров."

 

За Маги е нормално и Григор Димитров да не може да пробие особено бързо при мъжете: "Очаквах Григор да работи дълго време с такъв специалист като Лундгрен. Но и за Димитров е нормално да не може веднага да се наложи и при мъжете. Все пак в последно време той спечели няколко турнира поред и това е страхотно.

 

"Успехите на Григор предстоят, сигурна съм. Просто трябва да работи. Знам кой е сегашният му треньор Питър Макнамара, но не се познаваме," допълни тя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини