Муратоглу: Григор е в топ 5 на талантите в света



14-08-2010 19:45 | Николай Драгиев

 

Школата "Муратоглу" е доказан инкубатор на суперталанти. Нейният основател Патрик Муратоглу стартира своя проект през 1996 г.

 

През годините Муратоглу помага на много тенисисти да пробият в топ 10. Сред тях са: Марио Анчич, Маркос Багдатис, а с не лош успех се подвизават още Пол-Анри Матио, Николас Кифер, Анастасия Павлюченкова, Янина Викмайер, Араван Резаи.

 

Част от школата е и Григор Димитров, който наскоро започна работа с треньора Питър МакНамара, заменяйки Петер Лундгрен.

 

Самият Патрик Муратоглу направи свой списък от 5 топ-таланти на бъдещето. Макар неговите предложения да не са особено изненадващи, все пак е интересно да се види мнението на видния специалист.

 

Ето и неговия топ 5 за най-добрите млади тенисисти, ненавършили 20 г.:

 

1. Андрей Кузнецов (Русия) - 166-и в ранглистата.

 

Роден е през 1991 г. и вече е печелил юношеската титла на Уимбълдън. Той има изключителен потенциал, играе много спокойно и чисто. Той знае как да разнообразява играта си, а тревата му подхожда наистина добре. Негов треньор е баща му.

 

2. Бърнард Томич (Австралия) - 223-и в ранглистата.

 

Роден през 1992 г. Баща му е хърватин, но играе за Австралия. Печелил е юношеския US Open. Томич показва доста нетипичен и различен стил на игра. Въпреки това той разбира отлично играта.

 

3. Филип Крайнович (Сърбия) - 184-и в ранглистата.

 

Роден през 1992 г. в Сърбия. Той още няма голяма титла при юношите, но пък има всички качества да прогресира бързо.

 

4. Райън Харисън (САЩ) - 215-и в ранглистата.

 

Американецът е роден през 1992 г. и също няма титла от Шлема при юношите. Той обаче продължава усилено да развива таланта си.

 

5. Григор Димитров - 270-и в ранглистата.

 

Роден през 1991 г. в България. Във визитката му ясно личат титлите от Уимбълдън и US Open при юношите. Той победи Томаш Бердих и след това оказа сериозна съпротива на Рафаел Надал в Ротердам миналата година, но оттогава не се развива, според очакванията. Сега той започна работа с Питър МакНамара в моята академия и сякаш отново си възвърна самочувствието и победите не закъсняват.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини