Джокович оцеля на старта в Торонто



11-08-2010 22:33 | Станко Димов

Световният номер 2 Новак Джокович започна с изключително трудна победа участието си на турнира "Роджърс Къп" в Торонто.

 

Сърбинът се нуждаеше от повече от 2 часа, за да победи Жулиен Бенето (Франция) със 7-5, 7-5. Двамата изнесоха много равностоен двубой на централния корт, а благодарение на голяма доза късмет Ноле оцеля и изстрада победа.

 

Точно един час продължи първият сет на мача, решен след късен пробив на световния номер 2. На почивката обаче Ноле видимо не се чувстваше добре и напусна корта за няколко минути, а след подновяването бе надигран от Бенето.

 

Францизнът контролираше случаващото се на корта и заслужено водеше в резултата, като при резултат 5-4 сервираше за изравняване на сетове.

 

В този момент обаче опитът на Джокович, а и късметът в някои от разиграванията, си казаха тежката дума и след 3 поредни гейма сърбинът продължи напред. Негов съперник в III кръг ще бъде румънския гигант Виктор Ханеску.

 

Внушителна победа днес записа Давид налбандян. Аржентинецът, който преди дни триумфира на турнира във Вашингтон, прегази с 6-3, 6-0 Томи Робредо.

 

В ранните часове на утрешния ден на централния корт ще излезе и световният номер 1 Рафаел Надал. Испанецът ще има за съперник Станислас Вавринка (Швейцария).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини