Вердаско разпиля Джокович за 52 минути



14-01-2010 12:07 | Станко Димов

Фернандо Вердаско се класира за финал на демонстративния турнир "Койонг Класик", след като разби с 6-1, 6-2 Новак Джокович. Испанецът направи фантастичен мач и тотално контролираше събитията на корта. Първият сет започна с два пробива за Вердаско, който набързо поведе в резултата с 5-0 гейма, след което нямаше проблем да затвори сета. Втората част започна с пробив на Джокович, но Вердаско отново взе контрол над събитията и след само 52 минути игра затвори мача.

 

"Разбира се, че съм изненадан. Никога не е лесно да победиш играч като Новак Джокович. Въпреки метеорологичните условия се чувствах добре на корта", сподели испанецът.

 

На другия полюс бе настроението на Ноле. "Какво да кажа след подобна загуба. Не стоях добре на корта и това се видя от самото начало на мача. Фернандо игра страхотно и заслужено ме победи. Допуснах прекалено много непредизвикани грешки и нямаше как да спечеля този двубой", сподели Джокович.

 

В спор за титлата от турнира Вердаско ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга. Французинът се класира за финал без игра, след като неговият съперник Хуан Мартин Дел Потро отказа да играе заради контузия в китката.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини