Дарън Кейхил за новия сезон, битката Надал - Федерер и бъдещите звезди



13-01-2010 22:31 | Станко Димов

Бившият професионален тенисист, коментатор на американската ESPN и считан за един от най-добрите треньори в света Дарън Кейхил сподели своите виждания за новия сезон при мъжете, както и за развитието на топ играчите в следващите години.


ЗА РАБОТАТА С ФЕДЕРЕР

Кейхил: "Прекарах 10 дни с него в Дубай през март миналата година. Това бе страхотно преживяване за мен и ценен опит. Навлязох директно в съзнанието на вероятно най-добрия тенис играч, който някога е живял. Това е човек, който има невероятен интелект свързан с тениса. Роджър е като студент, който непрекъснато научава нови неща за играта. Той наистина обича да говори и да гледа тенис по 24 часа на ден. Още тогава, въпреки че се намираше в тежка криза, той знаеше прекрасно какво се иска от него, за да си върне загубената позиция. И го направи. Той се движи в правилната посока и преди и сега, въпреки някои спекулации. За мен няма съмнение, че все още той най-добрият в света и също така Федерер ще спечели още доста титли."

ЗА СЪПЕРНИЧЕСТВОТО МЕЖДУ ФЕДЕРЕР И НАДАЛ

"Тепърва двамата ще имат още доста сблъсъци занапред. Няма никакво съмнение, че двамата имат още много какво да предложат. Да, има и други страхотни играчи, но те са най-постоянни и ще продължат да бъдат на почти всички полуфинали и финали на големите турнири. Това важи, както за тази, така и за следващите няколко години.
Ако ме питате кой ще завърши годината като номер 1, то моят фаворит е Федерер. Той е основният претендент за всеки турнир. На практика Роджър е фаворит на три турнира от Шлема, а на четвъртия е втори след Надал. Просто е еднакво стабилен на всяка настилка. Рафа има проблеми на някои от тях и опитва да адаптира стила си. Старае се да е по-агресивен, но той работи в движение и резултатите не могат да дойдат толкова бързо. Мисля, че Федерер ще излезе победител от тази битка."

ГОДИНАТА НА АНДИ МЪРИ

"Наистина си мисля, че тази година Анди Мъри ще успее да докаже себе си. Мелбърн е отличното място за него. Настилката пък му приляга чудесно, а пък и той обича горещината. Анди тренира в Маями за АО и вече е свикнал с жаркото слънце. Очаквам много силно негово представяне - най-вероятно бих избрал него като моята прогноза за титлата. Наистина ще бъде трудно да бъде победен. 2010 година ще бъде тази, в която той ще спечели първата си титла от Шлема. Мъри винаги може да разчита за съвети от мен, но в момента работи със сериозен екип, както и Алекс Кореча, така че вярвам, че е в добри ръце".


ПРОГРЕСЪТ НА ГАЕЛ МОНФИС

"Прозорецът, в който той трябва да се вмести, сякаш все повече се затваря. Неговата игра и атлетичност са впечатляващи, но контузиите му пречат да бъде постоянен. Това обаче трябва да бъде годината, в която той да направи крачката напред и да покаже, че може да е голям играч. Това момче има уникален талант и като играч, и чисто физически. Той просто може да си прави каквото поиска на корта с тези му възможности. Очаквам Гаел да постигне наистина впечатляващи успехи в Големия шлем. Ако впрегне целия си потенциал дали в следващите 2 седмици или по нататък, то резултатите ще са меко казано впечатляващи."


ЗА РОДИК, КОЙТО Е ГОТОВ ЗА ТИТЛА ОТ ШЛЕМА

"Няма друг професионален играч като Анди. Той извлича най-много от своите възможности от всички играчи. Той няма дарбата на Федерер да играе на трева или пък талантът му. Той няма и дарбата на Надал да има такава физика. Но той е най-силен психически. Той е истински роден победител. Родик полага най-много усилия и наистина работи безкрайно много, за да постига тези си успехи. Освен всичко влага и сърцето си в работата, а това е изключително важно. Уверен съм, че ако покаже най-доброто, на което е способен, то той може да спечели още трофеи от Големия шлем, както загатна през миналата година", завършва Кейхил.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини