Григор Димитров на финал в Дортмунд!



31-07-2010 18:38 | Николай Драгиев

Григор Димитров напълно заслужено достигна финала на турнира от сериите "Фючърс" в Дортмунд. Българинът надви в полуфиналите белгиеца Давид Гофен с 6:1, 7:6 (3) и утре ще спори за титлата.

 

В първия сет Гришо както и в предишните си мачове бе безапелационен. Резултатът 6:1 красноречиво говори за съотношението на силите.

 

Вторият сет също изглеждаше решен. Григор дръпна с 4:3 и по чудо не спечели сервис гейма си за 5:3. Гофен реализира втората си възможност за пробив и в крайна сметка додрапа до тайбрек.

 

В него имаше само един тенисист на корта и той бе от България. 7:3 точки.

 

Това е втора победа на първата ни ракета над Гофен, който се явява най-големият талант на белгийската школа в последно време. Преди 2 седмици българинът го победи и във финалния двубой в Трир.

 

При победа във финалния двубой Гришо на практика ще се приближи към топ 250 и ще е близо до най-доброто постижение в кариерата си. През септември 2009 г. Гришо бе 255-и.

 

Във финала го чака германец. Това е Ян-Ленард Щруф, който на 20 г. и е е 485-и в ранглистата. Той надви сънародника си Александър Флок след 6:4, 6:1.

 

Победителят взима 33 точки за ранглистата, загубилият 19. Турнирът е на червени кортове и е с награден фонд от 15 хиляди долара и гостоприемство.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини