Григор Димитров на полуфинал срещу клиент в Дортмунд



30-07-2010 19:34 | Николай Драгиев

Григор Димитров продължава доброто си представяне на турнирите от сериите "Фючърс". Той достигна до полуфиналите на надпреварата от този ранг в Дормтунд, където наградният фонд е 15 хиляди долара.

 

Българинът надви с 6:4, 5:7, 7:5 191-сантиметровия чех Ян Мертъл, който е специалист тъкмо в играта на клей. Българинът бе доста стабилен, въпреки че изгуби 1 сет срещу 385-ия в света чех.

 

Гришо изигра отличен първи сет. Той се разви отлично за българина, който проби сервиса на Мертъл за 6:4 и получи правото да сервира в началото на втората част.

 

Вторият сет бе напълно равностоен. При 5:5 обаче Мертъл реализира точка за пробив, която му даде преднина от 6:5 и сервис за спечелването на сета. Той не срещна проблеми и на нула затвори сета със 7:5.

 

Третият сет премина под доминацията на този, който сервираше, въпреки че в началото Димитров тръгна с преднина от 2:0. Двамата печелеха с лекота своите подавания за отрицателно време. При 6:5 за Гришо, Мертъл поведе с 40:15 и сякаш щеше да се стигне до закономерен тайбрек. Да, ама не. Димитров обаче успя да обърне гейма, което му донесе успех със 7:5.

 

На полуфинал Гришо ще играе с повече от познат съперник - 19-годишният белгиец Давид Гофен. Двамата играха финал на турнира в "Трир" съвсем наскоро, когато българинът спечели финалния двубой срещу Гофен с 4:6, 6:1, 6:4.

 

Днес белгиецът се наложи с 6:2, 3:6, 6:0 над Даниел Кинг-Търнър от Нова Зеландия. В момента Гофен е 325-и в ранглистата, докато българинът е 292-и.

 

Интересното е, че според официалната статистика Гофен е висок едва 162 сантиметра.

 

Равносметката за Григор до момента са 9 спечелени точки за ранглистата, които му гарантират около 10 места прогрес в ранглистата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини