Пол Анакон за Федерер: Срамно е, че не използва оръжията си



27-07-2010 02:46 | Niki Vasilev

Роджър Федерер има нов треньор. Поне временно. Какво обаче може да очакваме като промяна в играта на най-великия играч на нашето време? Отговорът може би ни дава самият Пол Анакон, който започва да помага на швейцареца.

 

През миналата година Анакон коментира състоянието на Федерер така:

 

"Едни от най-важните, но и противоречиви аспекти на тениса, е че просто няма как да се скриеш и да си позволиш отпускане. Може да си най-великият в историята, но всичко в крайна сметка опира до това дали са ти ефективни форхендите, бекхендите и решенията, които взимаш всеки един ден," споделя Анакон.

 

Анакон намира и паралел в играта на Федерер и неговият бивш възпитаник Пийт Сампрас. "Определено има доста паралели между тях. Точно както за Пийт, е интересно да сравнява постиженията си с тези в историята, същото е и за Роджър. За тях всичките тези очаквания не трябва да бъдат обезсърчителни. Те са толкова добри, че непрекъснато могат да подобряват играта си, но по-голямата промяна трябва да бъде на психическа основа," коментира Анакон.

 

"Федерер може да избере да не променя нищо и да продължава в типичния си стил. Това е негов избор като голям шампион. За мен обаче би било срамно да избере такъв подход.

 

"Ако имате много оръжия в своя арсенал, но не ги използвате, какъв би бил смисълът? Всичко зависи от това как ще бъдат използвани те, а може би е нужен малко по-различен подход от преди няколко години насам," завършва Анакон крайно интересния си анализ.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини