Григор Димитров: Намерих искрата отново



02-12-2015 19:28 | Станко Димов

Григор Димитров даде обширно интервю за официалния сайт на АТР, в което разказа за трудностите си през изминалия сезон, както и за избора да назначи Франко Давид за свой нов наставник. Българинът признава, че последният сезон не се е развил по неговия сценарий, а една от най-трудните задачи е била е била да намери „правилните хора” около себе си.

„Ако трябва да бъда честен, беше много трудно”, каза Григор относно сезона. „Имаше моменти, в които бях разколебан. Дори и да тренирах усърдно, не се чувствах уверен и резултатите липсваха. Но това е част от играта. Сега започнах да разбирам какво се случи с мен през годината, какви грешки допуснах. Във всеки случай, дори и да имаше негативни моменти мисля, че всичко е за добро. Един ден си в Топ 10 – аз бях №8 в света, на следващия си №28. Това е сериозен контраст и сега гледам на нещата по различен начин.

Би ми се искало да кажа, че през последния сезон само изграждах характера си, но истината е, че ми се случиха твърде много неща. Най-важното нещо бе да изградя отбор, а това не е лесна задача. Мисля, че това отне много от мен. Когато нещата не бяха на мястото си, ставах нетърпелив. Но мога да виня само себе си, никой друг няма вина”.

Димитров признава, че в края на сезон 2015 отново е намерил правилната нагласа. „Хубаво е най-накрая да се чувствам отново жив, заради това, което ми се случи през последните седмици. Отново намерих искрата, чувствах се мотивиран. В последния турнир за сезона записах голяма победа. Но по-добре късно, отколкото никога, предполагам! Беше добър тест за мен, да видя къде се намирам, как е играта ми”, коментира Димитров, визирайки победата си над Марин Чилич във втори кръг на „Мастърс 1000” в Париж.

След края на сезона Григор Димитров изкара няколко седмици в подготовка в дома си в Монте Карло. Сега обаче българинът и новият му треньор Франко Давид се отправят към Флорида, където ще тренират за новия сезон.

„Отне ми много време да изградя новия си отбор, но след като го направих, сега трябва да го ценя и да работя здраво”, каза в заключение най-добрият български тенисист.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини