Феноменален!



22-11-2015 21:39 | Tennis24.bg

Новак Джокович завърши по подобаващ начин най-силния сезон в кариерата си. Водачът в световната ранглиста спечели финалите на АТР в Лондон за четвърти пореден и общо пети път, след като на финала победи с 2:0 сета Роджър Федерер. Джокович демонстрира убийствена форма и се наложи с 6:3, 6:4.

През целия двубой сърбинът не допусна пробив на подаването си, а за сметка на това с два брейка в първата част и един в края на втората си подпечата триумфа.

"Сега ще се насладя на пълноценна почивка. В следващите 2 седмици ще бъда със съпругата и детете си, ще забравя за тениса в този период. Сезонът беше невероятен за мен, а сега е време за почивка", каза в интервюто на корта щастливият шампион.

За Джокович това е 11-та титла през сезона. Загубата на Федерер пък означава, че швейцарецът ще завърши годината като №3 в ранглистата. Подгласник на Джокович ще бъде Анди Мъри.

Сезон 2015 бе изключително успешен и за финалистът от тази вечер Федерер. Швейцарецът спечели 6 трофея, а освен това загуби и 5 финала. И в петте случая той отстъпи в спора за титлата пред Джокович.

Федерер обаче остава ненадминат по титли от финалите на АТР – 6. Джокович вече е само на трофей от изравняване на това постижение. С 5 триумфа в заключителния Мастърс са още Иван Лендъл и Пийт Сампрас.

Новак Джокович приключва сезона с внушителните 82 победи и едва 6 загуби.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини