Джокович и Федерер в словесен спор



18-11-2015 15:43 | Tennis24.bg

Роджър Федерер сложи край на серията от 23 последователни победи на Новак Джокович, след като във вторник вечер го надви със 7:5, 6:2 в двубой от група „Стан Смит” на финалите на АТР в Лондон. С успеха швейцарецът си гарантира класиране за полуфиналите, докато Джокович ще трябва задължително да победи Томаш Бердих в последния си двубой, за да продължи напред.

След двубоя снощи обаче Федерер и Джокович задочно влязоха в словесен спор, след като направиха коренно различни коментари за двубоя.

„Подарих му мача, особено във втория сет”, сподели Джокович, който потърси вината за поражението само в себе си. Федерер обаче бе на друго мнение.

„Той определено игра по-слабо във втория сет. Въпреки това обаче не е лесна работа да се справиш с Джокович. Знам, че той може да играе по-добре, но със сигурност не игра ужасно днес. Защо нещата за него не се получиха? Бих изтъкнал себе си като причина, ако трябва да съм честен”, каза Федерер.

За последно Джокович бе загубил двубой през август, когато отстъпи отново пред Федерер на финал в Синсинати.

„Обичам да играя в зала. Джокович беше фаворитът, но аз се справих много добре и го победих. Напрежението беше по-малко днес, защото знаехме, че можем да продължим в турнира дори и да загубим. За мен това е голяма победа”, добави рекордьорът по титли от Големия шлем.

„Винаги е добре да победиш Новак или някой друг от топ състезателите. За мен обаче Новак остава фаворит №1 в турнира. Той е изявеният фаворит срещу Бердих в следващия кръг. Победа ще го класира за полуфиналите и аз мисля, че Новак няма намерение да напуска турнира”, каза още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини