Надал недоволства от сервиса си



17-11-2015 10:53 | Станко Димов

Рафаел Надал остана изключително доволен от победата си с 6:3, 6:2 над Стан Вавринка на финалите на АТР в Лондон. Ето какво каза след двубоя бившият водач в световната ранглиста:

„Мисля, че играх добре, бях стабилен. Имах само един слаб гейм – първият. След него обаче заиграх много добре. Играх по начина, по който исках – бях агресивен и не допусках много грешки. Може би мога да постигна малко повече със сервиса си. В момента не сервирам толкова добре, колкото го правех в предишните дни. Но всичко останало ми се получи – бекхенди, форхенди, добри волета и смачове”, коментира Надал.

„Работя добре и съм щастлив от начина, по който се представям на корта през последните няколко месеца. За мен е важно да продължавам да се боря по същия начин. В момента за мен всеки ден е възможност да се наслаждавам на тениса и на двубоите – нещо, което ми липсваше в определени моменти през годината. Сега обаче няма място за тревога и мъка”.

Относно своята година, Надал каза следното: „Не искам да продължавам да говоря. Бях изключително честен относно това, което се случи с мен и проблемите, с които се сблъсках. Това е всичко. В края на деня най-важен е спортът. Не играех добре, не се чувствах комфортно на корта. Със сигурност в живота обаче има много по-важни неща от тениса. Нали? Не бях щастлив от нещата, които правех на корта. Аз обаче не спирах да вярвам, че нещата могат да се подобрят и не спирах да работя. Все още продължавам да вярвам”.

В сряда от 16:00 часа Надал ще играе срещу Мъри. „За мен това е възможност да премеря сили със световния №2, с човек, който има страхотен сезон зад гърба си. Той е фантастичен играч на всички настилки, но особено добре се чувства на тази. Ще бъде вълнуващ мач”.

В същото време Надал сподели, че не мисли за евентуален триумф в Лондон. „Не, не мисля за титла. Не съм спечелил достатъчно трофеи през годината, за да мога да мисля за титлата тук. През сезона не спечелих големи титли, затова не искам да мисля, че мога да спечеля финалите на АТР. Освен това настилката тук е възможно най-неприятна за мен, съперниците – също”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини