Труден старт за Родик в Атланта, чака го исторически втори мач



23-07-2010 03:45 | Николай Драгиев

Анди Родик стартира сезона на твърди кортове в САЩ с по-трудна победа от очакваното. В Атланта бившият номер 1 имаше за съперник ветерана Раджив Рам.

 

В отделните части Анди се наложи с 6:1, 6:7, 6:3 за 2 часа игра. Така на четвъртфиналите вече има 5 американци. Това са Джон Иснър, Марди Фиш, самият Родик, както и ветераните Тейлър Дент и Майкъл Ръсел.

 

С успеха си Анди вече има 27 победи на твърди кортове и едва 4 загуби през годината. След лесно спечелен първи сет, Родик допусна чудовищен спад в тайбрека на втория сет, и бе отнесе с 1:7 точки. В началото на третия сет Родик спаси точки за пробив и след това дръпна с 3:1, което се оказа решително. Той завърши мача с 15 аса.

 

"Ако ме беше пробил в началото на третия сет, щеше да стане много трудно. Това бе решителният момент в мача. След това на свой ред пробих, което бе особено важно," анализира Анди.

 

Неговият следващ опонент ще бъде далеч по-труден - опитният Ксавие Малис. През 2001 г. двамата играят финал тъкмо в Атланта и тогава Родик печели първата си титла в кариерата. "Играли сме доста пъти с него, познаваме се отлично," допълни Родик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини