Прогрес за Димитров и Пиронкова (ранглисти)



09-11-2015 07:49 | Любомир Тодоров

Първите ракети на България в тениса Григор Димитров и Цветана Пиронкова се изкачиха в публикуваните днес световни ранглисти.

При мъжете Димитров прогресира с една позиция и е вече №28. Той завърши сезона на най-ниско място от 2012 година, когато беше 48-и. Година по-късно беше №23, а през 2014 година беше 11-и в края.

За Гришо сезонът приключи с достигането до трети кръг в Париж миналата седмица. Следващата му изява ше бъде в София на 28 ноември в демонстративния мач срещу Гаел Монфис.

Втора ракета продължава да бъде Димитър Кузманов, който е №306. Плътно зад него е Димитър Кутровски, който прелетя 59 позиции до 308-ата в света, благодарение на полуфинал на чалънджъра в Шарлътсвил.

В челото шампионът от Париж Джокович е недостижим. Финалистът Анди Мъри си върна второто място за сметка на Роджър Федерер. Рафаел Надал измести Томаш Бердих от петата позиция, а Давид Ферер е вече седми за сметка на Кей Нишикори.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

При жените Пиронкова качи две места до №59. Сесил Каратанчева също е една позиция нагоре и е тази седмица е под №109.

На върха е триумвиратът Серина Уилямс, Симона Халеп и Гарбине Мугуруса. Шампионката от Жухай Винъс Уилямс качи четири места и ще завърши сезона като №7.

РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини