Григор Димитров ще търси първи успех над Чилич



03-11-2015 13:24 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу Марин Чилич в двубой от втори кръг на „Мастърс 1000” турнира в Париж. Двамата ще премерят сили в сряда, а в колко часа ще започне срещата ще стане ясно по-късно днес, когато организаторите публикуват програмата.

До момента българинът и хърватинът са се срещали веднъж на корта. Това се случи в началото на сезон 2014 на турнира в Бризбън, Австралия, а победата отива на сметката на Чилич – 7:5, 7:5.

Марин Чилич започна седмицата в подножието на Топ 10 (хърватинът е №11 в последната класация на АТР). В кариерата си до момента 27-годишният тенисист има спечелени 14 трофея, най-ценният от които е US Open (2014). От наградни фондове Чилич има заработени 13.3 милиона долара.

Основното оръжие на 198-сантиметровия Чилич е неговият начален удар, който е особено ефективен на твърди кортове, на каквито се провежда турнирът в Париж.

Победителят от двубоя Димитров – Чилич ще се класира за III кръг, където ще премери сили с поставения под №8 в схемата Давид Ферер. Във вторник испанецът надви с категоричното 6:2, 6:2 Александър Долгополов.

Припомняме, че през последните две години Григор Димитров неизменно достига до трети кръг, където губеше съответно от Хуан Мартин дел Потро и Анди Мъри. „Мастърс 1000” турнира в Париж е последната надпревара за сезона в програмата на Димитров. Чилич пък може да участва и на финалите на АТР, но като резерва.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини