Григор: Беше трудно да разбера това, което се случи с мен през годината



28-10-2015 11:25 | Tennis24.bg

Григор Димитров в момента е Базел, където през седмицата участва на местния АТР 500 турнир в зала. Във вторник вечерта българинът постигна убедителна победа на старта на надпреварата, след като се справи с 2:0 сета със Серхий Стаховски. В навечерието на двубоя българинът даде интервю за местните медии, пред които говори за случващото се с него през сезон 2015.

„Определено сезонът е труден за мен, преживях моменти на възходи и падения. Така и не успях да намеря най-добрия си тенис в рамките на един цял турнир. Отделих много време, за да сглобя екипа си. Искам да създам нещо стабилно, което да ми позволя да започна нещо ново. Трябва да бъда търпелив и да направя добра подготовка за следващия сезон”, коментира Димитров.

„През сезона исках да покажа най-добрия си тенис, но не успях да намеря баланса. Беше трудно да разбера това, което се случи с мен през годината – на и извън корта. Тенисът е моят приоритет, но очевидно случващото се в личния ми живот ми се отрази на играта”, каза още българинът.

Григор намери и любопитен начин да коментира сравненията между него и Федерер, които години журналистите по света правеха. „Единият има 4 титли, другия 100”, каза Гришо по темата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини