Григор отстъпи на Рафа в 3 сета



28-10-2015 23:46 | Любомир Тодоров

Най-силният български тенисист Григор Димитров отпадна на осминафиналите на турнира в зала в Базел, който е от категория "АТР 500".

Той отстъпи на третия поставен Рафаел Надал с 4:6, 6:4, 3:6 след два часа и 12 минути игра. Така първата ни ракета не успя да запише успех срещу испанския левичар и в седмата среща помежду им.

Григор започна с пробив, а после водеше с 4:2. Процентът на вкаран първи сервис на българина падна драстично, за да стигне до 34 процента в края на частта, Надал намали грешките и взе следващите четири гейма, а с това и сета след 41 минути игра.

Димитров не повтори грешките от предишния сет. Той поведе с 4:0 гейма и изравни частите след час и 27 минути игра. Това беше първи сет за хасковлията срещу Рафа от януари 2014 година, когато взе част на Откритото първенство на Австралия.

Гришо започна и третата част с пробив, който затвърди. Но после допусна два брейка. При 5:3 Надал сервираше за място на четвъртфиналите. Българинът игра смело и на два пъти имаше точки за връщане на пробива, но не съумя да го постигне. На свой ред 29-годишният испанец се добра до мачбол и го реализира.

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини