Давид Ферер и Гаел Монфис печелят във Виена



21-10-2015 09:18 | Tennis24.bg

Водачът в схемата на турнира в зала във Виена Давид Ферер загуби сет, но стигна до победата на старта на състезанието от категория "АТР 500".

Той надделя в испански сблъсък над Алберт Рамос-Виньолас след 1:6, 6:3, 6:5. В първата част отстранилият Федерер в Шанхай Рамос загуби само две точки на свой сервис.

Повратният момент в срещата беше в шестия гейм на втория сет. При 2:3 Ферер спаси четири точки за пробив на 58-ия в света свой сънародник и после спечели пет поредни гейма. В третата част 33-годишният Давид направи брейк в заключителния гейм.

На осминафинал Ферер ще срещне отново испанец. Това е Гийермо Гарсия-Лопес, който отстрани колумбиеца Сантяго Хиралдо с 6:4, 6:3.

Надеждата на домакините от Австрия Доминик Тийм отпадна. Петият поставен започна отлично мача си срещу поляка Йежи Янович, но в крайна сметка загуби след 6:2, 6:7(5), 4:6.

Първи мач след US Open изигра французинът Гаел Монфис. Той лекуваше травма в кръста.

Шестият в схемата се наложи над бразилския левичар Томас Белучи с 6:7(5), 6:3, 6:4. В първия сет Монфис, който ще гостува в София на 28 ноември, водеше с 5:3, но го загуби. В следващите два обаче 29-годишният парижанин не позволи повече изненади.

Италианецът Паоло Лоренци е следващият съперник на французина във Виена.
Монфис

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини