Григор срещу сърбин в първи кръг в Стокхолм



19-10-2015 17:05 | Станко Димов

Григор Димитров научи името на първия си съперник на АТР 250 турнира в зала в Стокхолм. Това е сърбинът Филип Краинович, който премина успешно през квалификациите.

23-годишният Краинович е №94 в класацията на АТР. Григор и сърбинът вече са се срещали веднъж в официален мач – в началото на настоящия сезон на турнира в Акапулко, а хасковлията побеждава в 3 сета – 6:3, 5:7, 6:0.

При победа Григор Димитров ще достигне до втори кръг, където ще срещне някой измежду Даниел Муньос Де Ла Нава и Ярко Ниеминен. Припомняме, че за финландеца това е последен турнир в професионалната кариера.

Григор Димитров по традиция се представя успешно в Стокхолм, където неизменно стига до финал през последните две години. През 2013-та българинът победи Давид Ферер и спечели първата си титла сред професионалистите, а преди 12 месеца отстъпи в спора за трофея пред Томаш Бердих.

Подобно на Григор, сърбинът Филип Краинович също започва професионалната си кариера през 2008-ма година. Играе с дясна ръка (бекхенд с две ръце), висок е 185 см и тежи 75 кг. В кариерата си до момента няма титла от АТР.

ОСНОВНА СХЕМА В СТОКХОЛМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини