Григор Димитров: Целта ми е ясна



18-10-2015 16:16 | Tennis24.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече е в Стокхолм, където през идната седмица ще участва в местния АТР 250 турнир. Хасковлията има специално отношение към надпреварата в Швеция, където точно преди 2 години спечели първата си титла сред професионалистите. През миналия сезон Григор отново игра на финал в Стокхолм, но в двубоя за трофея отстъпи пред Томаш Бердих.

„Чувството винаги е добро, когато се завърна тук. Познавам отлично кортовете, хората около турнира. Чувствам се добре тук, знам кое как работи. Винаги съм се чувствал много добре приет тук, публиката винаги се е държала отлично с мен”, коментира Димитров.

„Целта ми е много ясна – просто играя да играя по-добре и по-добре. През годината записах няколко тежки поражения в двубои, в които имах своите шансове да победя. Това се отрази на увереността ми. Освен това смених и ракетата. Направих много промени на й извън корта”, каза още Димитров.

Българинът също така разкри, че продължава да търси най-добрите хора за екипа си. От няколко седмици той работи с Франко Давин, който се присъедини към Юхан Йортегрен, с когото Григор работи след раздялата с Роджър Рашийд.

„С Юхан работим заедно от няколко месеца и се разбираме добре. Сега е моментът да изградя правилният екип от хора около мен. До края на годината има още турнири и се опитвам да запазя концентрация”, каза Спортист №1 на България за 2014-та година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини