Сензационна загуба на Федерер в Шанхай



13-10-2015 15:19 | Tennis24.bg

Роджър Федерер записа сензационна загуба на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай. Швейцарецът, който е шампион в турнира от миналата година, отпадна още след първия си двубой, след като отстъпи с 6:7 (3), 6:2, 3:6 пред квалификанта от Испания Алберт Рамос-Винолас. Двубоят между двамата продължи малко повече от два часа, а левичарят от Испания реализира още първия си мачбол, възползвайки се от грешка на Федерер.

Още от първите точки в срещата стана ясно, че шампионът от миналата година ще трябва да се потруди доста, за да се справи със заемащия 70-та позиция в ранглистата Рамос-Винолас. Федерер така и не успя да се справи с подаването на съперника си и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който испанецът се наложи със 7:4 точки, реализирайки един минипробив.

През втория сет Федерер напомни за най-добрите си дни и след няколко фамозни точки записа серия от 5 последователни гейма, която му донесе и успеха с 6:2.

Веднъж набрал инерция, очакванията бяха Федерер лесно да пречупи Рамос-Винолас в третата решаваща част и да подпечата оставането си в турнира. Да, ама не. Испанецът игра много спокойно и разумно, като в осмия гейм успя да стигне за първи път в двубоя до точки за пробив – 15:40. Първият брейк-бол бе отразен с ас, но при втория Федерер извади в аут и пробивът стана факт. Сервирайки за двубоя испанецът не трепна и успя да подпечата най-значимата победа в кариерата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини