Непобедим



11-10-2015 16:12 | Станко Димов

Новак Джокович е новият-стар шампион на турнира в Пекин. На финала световният №1 победи с 2:0 сета Рафаел Надал, в отделните части 6:2, 6:2. За Джокович това беше 29-та последователна победа в китайската столица и 6-та титла от надпреварата. Общо в съперничеството между Рафа и Ноле това беше 45-ти сблъсък, а испанецът има крехка преднина от 23:22 победи. Надал обаче не е побеждавал водача в ранглистата от близо година и половина („Ролан Гарос” 2014).

Финалът започна по сценария на Джокович, който успя да пробие подаването на Рафа още на старта, след което без затруднения затвърди за 2:0. В шестия гейм Надал имаше отлична възможност да върне брейка и да навакса изоставането си. След няколко отлични точки той поведе с 40:15 и достигна до първите си точки за пробив.

Джокович обаче запази хладнокръвие и спечели 4 последователни разигравания, с което съхрани подаването си. Сетът на практика се реши в ответния гейм, когато Надал допусна да бъде пробит, след като имаше преднина 40:0. Така, повел с 5:2, Джокович сервира за сета и го спечели по шампионски начин – с гейм на 0.

С ранен пробив започна и вторият сет, в който Джокович успя да стигне до брейк на 15 и да поведе с 2:1. Рафа пък поиска медицински таймаут, като имаше проблеми с ходилото на десния крак. Надал тотално загуби концентрация в играта си и допусна елементарни грешки, които му костваха втори пробив в сета и пасив 1:4. От тук до края за Ноле беше детска игра да довърши съперника и да регистрира поредната си титла в Пекин.

Благодарение на триумфа Джокович вече има 8 спечелени титли през годината. През следващата седмица сърбинът ще участва на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай, където очаквано е поставен под №1 в основната схема. Там ще бъде и Рафа, като дуел между двамата отново ще бъде възможен само на финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини