Сестри Стоеви спасиха 5 мачпойнта и са на финал



10-10-2015 19:32 | Любомир Тодоров

Вторите поставени Габриела и Стефани Стоеви се класираха на финала на двойки на турнира по бадминтон от категория "Гран при" в холандския град Алмере, който е с награден фонд 50 000 долара. В неделя те ще се борят за шеста титла през годината.

Златните медалистки от Европейските игри в Баку показаха истински шампионски характер и се наложиха над индонезийките Пиа Бернадет и Априлисаси Ваирела след 25:23, 17:21, 23:21 след почти час и половина игра.

В първия гейм Габриела и Стефани водеха с 20:17, но азиатките отразиха трите гейм пойнта и последва гонитба в резултата, при която българките спасиха точка за частта на съперничките при 22:23, преди да стигнат до успеха след 26 минути игра.

Във втория гейм двойката от Индонезия успя да вземе връх и да изравни общия резултат.

Стоеви започнаха добре решителната част, но след пет поредни точки Бернадет и Ваирела водеха с 11:8 на задължителната почивка. Азиатките стигнаха до 20:16, но хасковлийките демонстрираха железни нерви и отразиха четирите мачпойнта, а след това и още един, преди те на свой ред да стигнат до точка за спечелване на срещата и да успеят да я реализират.

"Направо не мога да повярвам, какво направихме! При 16:20 си казахме, че трябва да държим перото в игра и да не бъркаме. Получи се. Искам да припомня, че направихме нещо подобно и в Швейцария, когато победихме японки, след като губехме с 10:19", заяви за Tennis24.bg Стефани Стоева, която заедно със сестра си е №17 в световната ранглиста.

В другия полуфинал играят водачките в схемата и №9 в света Селена Пийк и Ефйе Мюскенс от Холандия победиха третите Йохана Голишевски/Карла Нелте от Германия с 21:16, 21:9.

Сестри Стоеви

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини