Питър МакНамара: Талантът на Григор е най-голямата му слабост



19-07-2010 01:48 | Николай Драгиев

Григор Димитров и неговият нов наставник Питър МакНамара дадоха първото си "съвместно" интервю. Като най-голямата атракция на турнира в Трир, двамата заслужено получиха най-голямо внимание от фенове и журналисти, отчита сайтът volksfreund.de.

 

Германците коментират, че свръхуспешният като състезател МакНамара сега има трудната задача да изкачи до върха и талант като Григор Димитров, който в момента се намира в подножието на топ 300.

 

От своя страна Гришо признава, че успехите за тениса в България се изчерпват с постиженията на сестри Малееви, но е време това да се промени. "Иска ми се да се изкача в ранглистата и ако може да се приближа до топ 100," признава си Григор, който в крайна сметка взе титлата в германското градче.

 

От своя страна МакНамара не пропуска да критикува своя подопечен, когато е нужно. Бесният Питър едва е удържал нервите си в мача на Гришо с Филипо Леонарди в първи кръг на турнира, когато българинът загуби сет от непретенциозния италианец. Все пак МакНамара отчита, че нарочно е оставил Григор сам да намери верните решения и не се е опитвал да му помага.

 

"Най-голямото предимство на Григор е неговият талант. Но това е и най-голямата му слабост," обяснява назидателно МакНамара пред погледа на своя възпитаник.

 

МакНамара също така признава, че тенисът по негово време и сега, няма особено много допирни точки. "По нищо не може да се сравнят. Играта сега е много по-бърза, играчите са по-атлетични и подготвени. Подготовката им е на съвсем друго ниво," обяснява още МакНамара.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини