Надал: Страдах много, сега е време за нова титла от Шлема



28-09-2015 15:46 | Станко Димов

Рафаел Надал призна, че изживява една от най-тежките години в кариерата си, в която е „страдал” много на корта. Испанецът обаче е категоричен, че все още има сили да добави нов трофей от Големия шлем в и без това богатата си визитка.

През последните месеци Рафа се свлече до №7 в ранглистата, след като не успя да прескочи четвъртфиналната фаза в нито един от турнирите от Големия шлем. Той отпадна още във втори кръг на Уимбълдън, а на US Open стегна куфарите в трети кръг. На любимият му „Ролан Гарос” Рафа бе победен от водача в световната ранглиста Новак Джокович.

„Чувствах се много уморен в първите 6 месеца на година, без значение дали съм на турнир или просто тренирам. Ако трябва да бъда честен с вас – тази година страдах много, особено в тези моменти. Но през последните няколко месеца аз отново се наслаждавам и вече не се притеснявам за нивото на играта ми”, коментира Надал в интервю за „Скай Нюз”.

29-годишният испанец е сред най-популярните тенисисти не само в наше време, но и в историята като цяло. Той има спечелени 14 титли от Големия шлем и вярва, че бройката може да се увеличи.

„Да, имам шанс. Най-важното е, че имам шанса да бъда играча, който бях преди година. Това е най-важната промяна. Научих се да вярвам, че когато нещата на корта не вървят добре, вината е изцяло в мен, а не в хората около мен. Ако съм в състояние да се запазя спокойствие и да контролирам емоциите си, то тогава ще мога да спечеля отново титла от Шлема. Ако това се случи, а аз вярвам, че то ще се случи съвсем скоро, ще бъда в състояние отново да покажа най-добрия си тенис”, каза Рафа.

Надал също така засипа с похвали Анди Мъри, когото определи като един от най-завършените играчи, които някога е виждал.

„Анди вече има невероятна кариера и мисля, че той може да спечели още много значими трофеи. Той е честен, мил, бих казал, че е много добро момче. В същото време е един от играчите с най-голям талант, които някога съм виждал”, каза още Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини