Халеп с тежка загуба в Гуанджоу



24-09-2015 16:53 | Tennis24.bg

Водачката в схемата Симона Халеп претърпя тежко поражение с 0:2 сета на четвъртфиналите на турнира в Гуанджоу, Китай. Световната №2 отстъпи с 4:6, 3:6 пред младата чехкиня Дениса Алертова, за която това е най-голямата победа в кариерата й.

Алертова, която се откроява с изключително силен начален удар, записа впечатляваща серия, която започна при 5:4 в първия сет и приключи за 6:4, 5:1. До края Халеп успя да вземе още две игри, но за повече световната №2 днес нямаше сили.

Това е втора победа за Алертова над състезателка от Топ 10, след като преди няколко седмици чехкинята надви на старта на US Open Карла Суарес Наваро. Никога обаче Алертова не беше побеждавала тенисистка с толкова висок ранкинг.

„Чувството е невероятно. Победих толкова силна състезателка! Тя е №2 в света, просто не мога да си взема дъх от щастие”, каза Алертова веднага след двубоя.

На полуфиналите в Гуанджоу Алертова ще се изправи срещу поставената под №3 Сара Ерани. Вторият полуфинал е между Йелена Янкович и Янина Викмайер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини