Не демонстрации, а родолюбие!



23-09-2015 12:19 | Tennis24.bg

Уважавам Григор Димитров. Уважавам го заради успехите като български тенисист достигнал позиции, които никой друг не е успял. Уважавам го като българин, който напомни на мнозина спортни фенове, че има такава държава като нашата родина. Но в последно време някак уважението ми понамаля. Признавам го! Григор Димитров и щабът му с няколко свои постъпки, накара не един и двама да наведат глава и да се натъжат. Причината – изборът на личното пред националното.

Не за първи път Григор Димитров не се включи в националния ни отбор по тенис. За преди – ок, разбрахме го, а и мачовете не бяха решителни. Но за последното му отсъствие опрадвания няма.

Решителният плейоф за Купа Дейвис, на който България плюс това бе домакин мина без най-добрия ни тенисист. Момчетата ни загубиха от Унгария въпреки желанието си. А България имаше възможност догодина да играе в първа група на зона Европа/Африка на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже. Имаше възможност, но загуби поне цяла една година, за да получи подобен шанс отново.

Капитанът ни Тодор Енев дори имаше смелост да признае: „Съжалявам единствено, че в най-важния и исторически мач Григор Димитров не беше с нас. Вие видяхте, че си взехме мача на двойки, ако той беше участвал на сингъл със сигурност влизахме в първа група. Момчетата от отбора също не разбират неговото решение, но гледаме напред. Аз съм горд с тях и им благодаря, че успяхме да стигнем до плейоф. Не го бяхме правили много време".

А къде беше Григор през това време? На турнир – не! Възстановяваше се от контузия – не! Имаше важни лични неотложни дела – и тук отговорът май е не! Още по-лошото е, че самият тенисист пусна снимки къде и с какво се занимава докато в София се борим с унгарците. Хасковлията тренира на брега и скача във водите май на Френската ривиера.

Просто Григор има почивка между турнирите в САЩ и азиатското турне. След последната си среща в първите дни на септември на US Open до старта на надпреварата в Куала Лумпур на 28 септември Григор мач няма. А трябваше и то за България! Поне да ни беше залъгал, че има мускулно разтежение и не е добре да рискува здравето си, но не.

Боли ме, признавам, но не мога да разбера отказа на Григор Димитров да е част от националния отбор на България, да носи екипа на родината си за пореден.

А ако има истина в твърденията, че Димитров е участвал в предишния ни двубой за Купа Дейвис само ,за да има нужния брой мачове за националния отбор, които да му дадат право да играе на Олимпиада, просто ще замълча за дълго.

И какво стана след като България без Григор загуби от Унгария, излезе новина, която до преди 10 дни щяхме да посрещнем с бурни овации. Григор Димитров най-накрая, след години суша, отново ще играе пред родна публика в родината си. 19-тият в света ще излезе срещу Гаел Монфис в зала „Арена Армеец“ на 28 ноември в демонстративен мач.

Съжалявам, но това събитие не ми харесва! Не го искам! Желая не демонстративни сблъсъци, а мачове под националния флаг с идея, цел и гордост!

Автор: Инес Павлова, Gong.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини