Вавринка: Не съм виждал Федерер да играе така от години



Вавринка: Не съм виждал Федерер да играе така от години
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-09-2015 12:10 | Test User

Роджър Федерер победи Стан Вавринка в 3 сета и се класира за финала на US Open 2015. След поражението Вавринка застана пред представителите на медиите и не скри разочарованието си, но в същото време намери сили да отдаде заслуженото й на своя сънародник.

„Роджър игра много бързо, а в същото време аз не показах най-добрия си тенис. Сервисът ми не беше на необходимото ниво. Пълен креди към Роджър обаче. Начинът, по който той игра заслужава уважение. След като направи първия пробив той стана още по-спокоен, е нещата започнаха да се развиват още по-бързо. В същото време аз не можех да бъда агресивен от основната линия, сервисът не ми помагаше. А Федерер просто беше твърде добър, определено беше по-добър от мен”, коментира Вавринка. 

Вавринка сподели мнението си и за сервиса на Федерер: „Преди да играем сега, аз му гледах няколко двубоя от Синсинати. Той се движи бързо, агресивен е, сервира много стабилно. Със сигурност неговият начален удар беше по-добър от моя тази вечер. Днес просто беше невероятен. Дори и когато се защитаваше, той го правеше вътре в корта”.

Генерално обаче Вавринка остана доволен от представянето си не само в Ню Йорк, но и през сезона. „Трябва да погледна цялостно върху нещата. Класирах се за полуфинал на US Open без да играя най-добрия си тенис. Поглеждайки към резултатите ми в Шлема през сезона не мога да искам повече. Годината беше невероятна за мен”, сподели Вавринка. 

„Роджър винаги се опитва да подобри играта си. По време на годината той смени ракетата си, което никога не е лесно. Ако погледнете резултатите му след Уимбълдън ще видите, че той е на съвсем различно ниво. Ако той запази формата си ще бъде много труден за побеждаване. Ще видим кой ще победи на финала. Роджър е много близко до най-добрата си форма. Не съм го виждал да играе по този начин от години.

Срещу Новак, Роджър със сигурност ще трябва да бъде агресивен. Много неща ще зависят и от това дали Джокович ще може да диктува играта. Началото на двубоя ще бъде от изключително значение. Роджър със сигурност има аргументите да спечели, ще видим какво ще стане”, каза Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини