Сензация: Винчи спря Серина



11-09-2015 11:51 | Test User

Световната номер едно Серина Уилямс не успя да стигне до финала на Откритото първенство на Съединените щати и така няма да има шанс са постигне заветния календарен Голям шлем.Непоставената Роберта Винчи от Италия спря сензационно американката след 2:6, 6:4, 6:4 в двучасов двубой и й нанесе първа загуба в турнир от Голямата четворка след 33 поредни успеха.

Италианката, която е бивша №1 на двойки, стигна до първи финал в Шлема на единично, където ще срещне сънародничката си Флавия Пенета.

Неочаквано Винчи първа стигна до точки за пробив и успя, за да поведе с 2:1. Отговорът на водачката в схемата беше светкавичен: рибрейк на 15, а след него сервис гейм на нула. Уилямс проби с лекота отново, за да дръпне с 4:2. Серина продължи серията си и в осмия гейм стигна до два сетбола.

Тенисистката от Таранто ги отрази, но при третия американката, която на 26 септември ще стане на 34 години, успя. Италианката поведе с 40:0 в откриващия гейм на втората част, но сервисът на Уилямс свърши работа и тя взе подаването си. След това най-сетне Винчи прекъсна негативната си серия от шест поредни загубени гейма за 1:1. После 32-годишната Роберта отново поведе с 40:0 и този път успя да пробие за 3:2 при третия си шанс. Италианката съумя и да затвърди.

При 5:4 тя застана на основната линия, за да изравни частите. Винчи отрази точка за пробив и после успя да спечели първия си сет срещу Серина изобщо след топка в аут на американката.Носителката на 21 титли от Големия шлем изля яда си като счупи ракетата си, но започна позитивно третия сет и бързо взе подаването си, а след това проби за 2:0.

Сърцатата италианка не се отказа и направи рибрейк след двойна грешка на Уилямс. Винчи продължи да играе вдъхновено, а съперничката й се изнерви, вдигна децибелите на корта, но допусна нов пробив за 4:3. В следващия гейм Роберта губеше с 15:40, но се пребори и затвърди. После Серина сервираше за оставане в двубоя и се справи, макар и не много лесно. Италианката вече подаваше за място на финала. Тя поведе с 40:0 и реализира първия мачбол с демиволе къса топка.

Роберта завърши с 19 печеливши удари при 20 непредизвикани грешки, докато Серина наниза 50 уинъра (16 аса), но и 40 грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини