Пенета отново на полуфинал на US Open



09-09-2015 20:59 | Любомир Тодоров

Флавия Пенета стана втората италианка след Роберта Винчи на полуфиналите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис.

Поставената под №26 ветеранка победи петата в схемата Петра Квитова от Чехия с 4:6, 6:4, 6:3 след два часа и 23 минути игра на "Артър Аш". За Флавия това е второ достигане до последните четири в Ню Йорк след 2013 година.

В първия сет сервисът на Петра не вървеше, но Пенета изпусна редица точки за пробив. Чехкинята проби и при 5:3 сервираше за сета, но италианката успя да върне брейка. В следващия гейм 33-годишната Флавия поведе с 40:0, но загуби частта сле двойна грешка.

Във втората двете си размениха пробиви в началото. Пенета успя да постигне брейк за 5:4 и подаваше за изравняване на частите. В драматичен гейм тенисистката от Бриндизи реализира третия сетбол, като междувременно спаси две точки за пробив.

Италианката първа нанесе удар в заключителната част, като проби за 3:2. Пенета продължи да прави по-малко грешки и отново постигна брейк за 5:2, след което сервираше за място на полуфиналите. Флавия бързо стигна до два мачбола и при втория ликуваше.

Пенета завърши с 21 печеливши удари и 16 непредизвикани грешки. Квитова направи 41 уинъра и 60 грешки.

Италианката очаква в следващата фаза спечелилата в срещата между Симона Халеп и Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини