Серина срещу Винъс на четвъртфиналите в Ню Йорк



Серина срещу Винъс на четвъртфиналите в Ню Йорк
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-09-2015 23:43 | Станко Димов

Серина Уилямс си подпечата сблъсък със своята сестра Винъс на четвъртфиналите на US Open 2015. Това стана факт, след като водачката в схемата записа лесна победа с 6:3, 6:3 над младата си сънародничка Мадисън Кийс. Срещата между двете продължи 69 минути, след които Серина постигна своята 25-та последователна победа във „Флашинг Медоуз”.

Двубоят на централния корт „Артър Аш” започна с бързи сервис-геймове, в които сервиращите почти не губеха точки и се налагаха с лекота. Това беше очаквано предвид изключително агресивния стил на игра на двете претендентки.

В осмия гейм на двубоя Мадисън Кийс се пропука и това се оказа ключова за изхода на сета. При 15:30 младата американка допусна две последователни двойни грешки и на практика позволи на Уилямс да я пробие без да полага кой знае какви усилия. В ответния гейм, сервирайки за сета, световната №1 не допусна колебания и с гейм на 30 си подпечата първата част – 6:3 след едва 28 минути игра.

Вторият сет започна далеч по-интересно. Още в началото Уилямс имаше няколко точки за пробив, но като това се повтори и в първия, и в третия гейм. И в двата случая обаче Кийс се пребори и не позволи на именитата си съперничка да вземе ранен аванс в сета.

Пробивът обаче бе въпрос на време и логичното се лучи в 7-ия гейм, когато Уилямс успя да поведе с 4:3 и имаше началният удар на своя страна. От тук до края на двубоя стана лесно. Водачката в ранглистата поведе с 5:3, след което осъществи нов пробив и подпечата мястото си на четвъртфиналите в Ню Йорк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини