Фонини смаза надеждите на Надал



05-09-2015 10:44 | Станко Димов

Фабио Фонини изигра паметен двубой и победи с 3:2 сета Рафаел Надал, с което се класира за осминафиналите на US Open. Срещата между двамата продължи близо 4 часа и приключи в 01:30 местно време, а след последната точка италианецът вдигна победоносно ръце след 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4. Благодарение на успеха италианецът сложи край на серията на Надал да печели поне по една титла от Големия шлем през последните 10 години.

За Рафаел Надал това беше първа загуба (след 151 последователни победи) в турнир от Големия шлем, когато е спечелил първите два сета. От своя страна пък Фонини за 4-ти път в кариерата си успя да осъществи пълен обрат (4-19).

Нещо повече – до този момент италианецът никога не беше побеждавал съперник от Топ 10 на твърд корт (от 17 опита). След като загуби първите два сета, Фонини показа невероятен тенис, записа редица печеливши удари от форхенд и бекхенд, както и много сериозна успеваемост при излизането на мрежата (39 от 52).

За Фонини това беше трета победа над Надал от общо 4 двубоя през този сезон. В следващия кръг той ще срещне друг левичар от Испания – Фелисиано Лопес.

„Това определено е много специална победа”, коментира Фонини след последната точка. „Когато срещу теб имаш Рафа Надал трябва да опитваш всичко, не е лесно срещу него. Ако искаш да се представиш добре и да направиш нещо различно, тогава ще трябва да рискуваш. Това е единственият вариант. Вероятно направих много непредизвикани грешки, но това няма значение”, коментира Фонини.

От своя страна Надал също отдаде дължимото на Фонини. „Той игра невероятно. Това не беше двубой, който аз загубих. Това беше мач, който той спечели. Приемам го. Не съм щастлив, че той игра по-добре от мен, но това е реалността”, каза Надал.

„Борих се до последната точка в мача. Но това не беше достатъчно днес. През тази година загубих няколко двубоя по този начин. Благодаря на публиката, която за пореден път ми оказа страхотна подкрепа”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини