Винъс демонстрира класа срещу младата звезда на WTA



04-09-2015 23:55 | Станко Димов

Винъс Уилямс демонстрира отлична форма и се класира за осминафиналите на US Open, след като успя да се справи в два сета с новоизгряващата звезда на WTA Белинда Бенчич. Срещата между двете се игра на „Артър Аш стейдиъм”, а представителката на домакините се поздрави с успеха в два сета – 6:3, 6:4. Благодарение на победа Уилямс ще играе във втората седмица на US Open за първи път от 2010 година.

Бенчич приключи двубоя с 12 печеливши удара и също толкова непредизвикани грешки. По-голямата от сестрите Уилямс обаче бе просто безкомпромисна – 31 уинъра срещу 15 грешки. Американката приключи двубоя с 5 последователни гейма на сметката си.

Любопитното е, че това беше 4-ти двубой между двете, като Винъс продължава да няма загубен сет от младата си опонентка. Само преди няколко седмици пък Бенчич победи сестрата на Винъс и световна №1 – Серина, на полуфиналите на силния турнир в Торонто.

„Със сигурност мога да кажа, че тя игра много агресивно днес. Началният й удар беше на изключителна висота. За мен беше изключително трудно да се справя с подаването й и да я поставя под напрежение. За целия двубой успях да я пробия само веднъж, през другото време нямах почти никакви шансове”, коментира след срещата Бенчич.

„Опитах да се боря. Опитах да се върна в двубоя и да покажа моята игра. Но просто нямах много време да реагирам на ударите й. Много е трудно да играеш срещу нея, когато тя диктува темпото”, каза още швейцарката.

В спор за място на четвъртфинал Винъс Уилямс ще се изправи срещу естонката Анет Контавейт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини