Федерер: Пределно агресивен съм, това ми харесва



04-09-2015 18:17 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира с лекота за трети кръг на US Open, след като в четвъртък вечерта победи с изразителното 6:1, 6:2, 6:1 Стив Дарси след само час и 20 минути игра. След срещата швейцарецът не скри задоволството от фантастичната форма, в която се намира в последните седмици и разкри защо играе толкова успешно в Ню Йорк.

„Като оставим настрана 2013 година, която беше трудна за мен, през останалото време винаги съм се представял добре в Ню Йорк. Много често ми се е случвало да започна турнира с летящ старт. Винаги съм обичал условията за игра тук, топките и скоростта на корта, атмосферата на арената. Всичко това за мен винаги е работило добре тук”, коментира Федерер, който е 5-кратен шампион от US Open.

„Мисля, че тази година може да бъде много успешна за мен. Правя правилните неща на корта. Днес (бел.ред. снощи) успявах успешно да мискирам играта си, да атакувам. Във всяка една възможност атакувах. Разбира се, не срещу всеки ще мога да играя толкова агресивно, давам си сметка за това”, каза още ФедЕкспрес.

Запитан колко дълго още планира да остане в професионалния тенис, навършилият по-рано през месеца 34 години Федерер каза следното: „Не знам. Наистина не мога да отговоря. Ако можех, това щеше да направи живота ми по-лесен, но не мога”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини