Григор Димитров отпадна след 5-сетов трилър



03-09-2015 02:25 | Tennis24.bg

Григор Димитров отпадна във втори кръг на US Open, след като претърпя драматична загуба с 2:3 сета от Михаил Кукушкин, в отделните части 3:6, 6:7 (2), 6:2, 6:4, 4:6. Срещата между двамата продължи повече от 3 часа и половина и за жалост приключи с успех на състезаващия се за Казахстан руснак.

Спортист №1 на България за изминалата година започна плахо срещата и допускаше нетипично голям брой непредизвикани грешки. Макар да повеждаше пробив в началото на първите два сета, Григор допускаше срив и отстъпи и в двете части, с което си направи задачата неимоверна трудна.

В третия сет българинът стабилизира играта си и успя да се наложи с 6:2, връщайки интригата в двубоя. В четвъртата част Димитров успя да нанесе решаващ пробив в десетия гейм, благодарение на което доведе нещата до пети сет. В него Кукушкин просто не даде шанс на Григор при сервис, а един единствен колеблив сервис-гейм и последвал пробив се оказаха напълно достатъчни на родения във Волгоград тенисист да си гарантира успеха.

По този начин българското участие на US Open 2015 официално приключи. Припомняме, че в предишните два дни загуби регистрираха Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева. От своя страна пък Григор Димитров ще загуби още точки в ранглистата, след като няма да защити достигането до четвърти кръг миналата година.

С победата си тази вечер Михаил Кукушкин си гарантира двубой с шампиона от миналия сезон Марин Чилич, като срещата между тях ще бъде в петък.

Григор Димитров пък отново се размина с възможността за първи път в кариерата си да направи пълен обрат от 0:2 до 3:2 сета.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини