Григор Димитров – Михаил Кукушкин (гейм по гейм)



02-09-2015 13:54 | Станко Димов

Григор Димитров (България, №17) – Михаил Кукушкин (Казахстан), двубой от II кръг на US Open.

Коментар на живо:

ПЪРВИ СЕТ:
(Григор Димитров спечели жребия и избра да сервира):

1:0 Труден начален гейм за Григор Димитров. Българинът трябваше да спасява две точки за пробив, като на няколко пъти се стигна до равенство. В крайна сметка българинът успя да съхрани подаването си и открива резултата в двубоя.

2:0 Пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:30, като в този момент Кукушкин помогна с двойна грешка.

2:1 За жалост пробивът е върнат светкавично. Григор допусна изоставане с 30:40, последва дълго разиграване, което завърши с аут от форхенд на българина.

2:2 Кукушкин изравнява резултата. Руснакът поведе с 40:0, Григор успя да намали на 40:30, но последва агресивна атака на Кукушкин и уинър от форхенд.

3:2 Отново никак не лек гейм за Григор Димитров, но за радост българинът успя да се наложи (на 30) и спира серията на Кукушкин, повеждайки в резултата преди втората пауза в двубоя.

3:3 Най-бързият гейм от началото на срещата. Кукушкин печели подаването си на 0 и изравнява резултата.

3:4 За жалост Кукушкин осъществява втори пробив. Роденият в Русия тенисист играе изключително агресивно и достигна до брейк-бол при 30:40. Последва втори начален удар на Димитров, а Кукушкин отговори с топовен ретур по правата.

3:5 Кукушкин спечели подаването си и принуждава Григор Димитров да сервира за оставане в първия сет.

3:6 Катастрофален първи сет за Григор Димитров. Българинът допусна изоставане с 0:40, като в този момент подари сета с двойна грешка.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Михаил Кукушкин):

1:0 Пробив за Григор Димитров на старта на втория сет. Българинът поведе с 40:15, но Кукушкин успя да стигне до равенство. Последва нов брейк-бол, а след брутална намеса на мрежата в полза на Димитров, българинът стигна до аванс.

2:0 Григор затвърждава пробива с гейм на 30. Българинът приключи играта с ас по правата.

2:1 Кукушкин спечели подаването си на 30 и намалява резултата в сета. Предстои първа пауза, след която българинът ще сервира.

3:1 Григор Димитров обърна много напрегнат гейм. Българинът изоставаше с 15:40, но успя да спечели 4 последователни точки и съхрани подаването си.

3:2 Кукушкин спаси точка за пробив и взе подаването си, като по този начин се доближи само на гейм от Димитров. Предстои кратка пауза, след която на сервис застава българинът.

3:3 За жалост Кукушкин връща пробива и изравнява резултата. Българинът имаше гейм-бол при 40:30, но последваха 3 точки за Кукушкин и геймът приключи.

3:4 Кукушкин печели подаването си на 0 и повежда в резултата във втория сет.

4:4 Най-после бърз гейм за Димитров, с който той изравнява резултата във втория сет.

4:5 Гейм на 0 за Кукушкин. Григор Димитров ще сервира за оставане във втория сет.

5:5 Бърз гейм на 0 за Григор Димитров, с който той изравнява резултата.

5:6 Григор Димитров поведе с 30:0 и бе на две точки от пробив, но до края на гейма не успя да вземе разиграване и Кукушкин се наложи. Последна пауза в сета, след която Гришо ще сервира за място в тайбрек.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на втория сет.

6:7 (2) За жалост Григор Димитров загуби тайбрека с 2:7 точки и вече изостава с 0:2 сета. Още една лоша новина - никога до момента в кариерата си Димитров не е обръщал мач, в който изостава с 0:2 сета.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Гейм на 0 за Григор Димитров в началото на третия сет.

2:0 Пробив за Григор Димитров. Българинът поведе с 40:15, изкара в аут при първата точка за пробив, но при втората се наложи.

3:0 Пробивът е затвърден с бърз гейм на 15. Отлично начало на третия сет за Григор Димитров!

3:1 Гейм на 0 на сметката на Кукушкин, с което той открива актива си в третия сет.

3:2 За жалост сценария от първите два сета се повтаря. Григор Димитров осъществява ранен пробив, но Кукушкин успява бързо да навакса изоставането си. След паузата състезаващият се за Казахстан тенисист ще сервира за 3:3 в третия сет.

4:2 Пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:15, пропусна първия брейк-бол, но при втория прошка нямаше.

5:2 Изключително труден гейм за Григор Димитров, който трябваше да спасява 3 точки за пробив. Българинът обаче се справи на висота и затвърди пробива, с което принуждава Кукушкин да сервира за оставане в сета.

6:2 ПРОБИВ И СЕТ НА СМЕТКАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът се справи с подаването на съперника си и печели частта. Освен това Гришо ще сервира първи в следващия сет.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров измъкна много труден гейм в началото на четвъртия сет и повежда в резултата.

1:1 Гейм на 0 на сметката на Михаил Кукушкин.

2:1 Тежък гейм за Григор Димитров, в който се стигна до равенство, но за радост в крайна сметка българинът успя да се измъкне и не допусна изоставане в резултата.

2:2 Бърз гейм на сметката на Михаил Кукушкин.

3:2 Най-после бърз гейм и за Григор Димитров, приключен с ас. Предстои кратка пауза, след която на сервис застава Кукушкин.

3:3 Изравняване на резултата след гейм на Кукушкин.

4:3 Никак не лек гейм за Григор Димитров, но основната цел е изпълнена - българинът взе подаването си и отново излиза напред в резултата.

4:4 Кукушкин спечели подаването си след гейм на 30. Ново изравняване на резултата.

5:4 Гейм на 0 за Григор Димитров. Михаил Кукушкин ще сервира за оставане в четвъртата част.

6:4 ПРОБИВ И СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът поведе с 40:15, като получи възможността да атакува втория сервис на Кукушкин. Гришо реши да играе ретур-мрежа, но беше наказан. При втория брейк-бол обаче Димитров направи няколко отлични спасявания и изчака грешка на Кукушкин, след което с мощен вик ознаменува успеха си в сета.

ПЕТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров започва с уверен гейм на сметката си.

1:1 Гейм на 30 за Михаил Кукушкин и резултатът в петия сет е изравнен.

2:1 Без драми и в този сервис-гейм за Димитров. Българинът повежда в резултата с 2:1 гейма преди първата пауза в последната част на двубоя.

2:2 Няколко грешки на Григор Димитров и резултатът в петия сет е изравнен.

2:3 За жалост Кукушкин успява да се справи с подаването на Димитров и взима преднина в решаващия пети сет. Българинът ще трябва да търси бързо връщане на пробива, в противен случай е аут от турнира.

2:4 Кукушкин затвърждава пробива с гейм на 0.

3:4 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.

3:5 Кукушкин печели подаването си с ас и принуждава Димитров да сервира за оставане в турнира.

4:5 Гейм за Григор Димитров. Предстои кратка пауза, след която Кукушкин ще сервира за място в трети кръг на US Open. Григор Димитров ще има последен шанс да търси връщане на пробива.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - МИХАИЛ КУКУШКИН! Българското участие на US Open 2015 за жалост приключи!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини