Пиронкова напусна US Open след драматичен обрат



01-09-2015 23:14 | Станко Димов

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова записа драматична загуба на старта на Откритото първенство на САЩ.  На корт №10 в комплекса „Флашинг Медоуз” в Ню Йорк тя отстъпи пред Мона Бартел със 7:5, 6:7(4), 1:6.

Цвети беше подкрепяна от българска групичка, след която беше и нейната партньорка на двойки Сесил Каратанчева. Нашата представителка определено има за какво да съжалява, тъй като в един момент от двубоя имаше преднина от 7:5, 4:1 и 0:40. Вместо да пробив за 5:1 във втория сет и да сервира за мача, Цветана допусна обрат, а в третата част физически не издържа на мощните удара на германката.

Иначе мачът започна отлично за пловдивчанката. Тя поведе с 3:0. Но след това настана времето на Бартел, която на свой ред влезе в серия и поведе с 4:3. Цвети върна пробива в следващия гейм. Германката направи нов брейк и сервираше за сета при 5:4. Пиронкова показа прословутия си характер и върна и този брейк. В заключителния 12-и гейм тя имаше общо осем сетбола - два от тях при 15:40 в сервиса на съперничката. При последната възможност Цветана стисна победоносно юмрук след топка в мрежата на германката.

Втората част започна с разменени пробиви. В третия гейм Пиронкова взе подаването си на нула и след това постигна нов брейк за 3:1. В шестия 27-годишната пловдивчанка поведе с 40:0, но позволи на Бартел да вземе подаването си и да прекъсне негативната серия от четири загубени гейма. В следващия Цветана отрази два брейк бола, за да стигне до 5:2. После при 5:3 българката сервираше за победата, но беше пробита. Стигна се до тайбрек.

В него Цвети пропусна да направи 4:1 точки и размяната на половините дойде при 3:3. След това германката стигна до два сетбола при 6:4 и реализира първия след топка в аут на съперничката.

За жалост в третата част интрига просто нямаше. Пиронкова се движеше много трудно по корта и сякаш изпитваше болки, докато Бартел с лекота намираше завършващи удари от почти всяка позиция. Така в крайна сметка германката се наложи с 6:1 и си гарантира място във втори кръг, където я очаква Олга Говорцова.

За представянето си Ню Йорк Цвети ще вземе 10 точки за ранглистата и чек за близо 40 000 долата.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини