Болетиери: Вече никой не се страхува от Федерер, но не го отписвайте



14-07-2010 14:04 | Станко Димов

Ник Болетиери се изказа в защита на Роджър Федерер, който пред последните седмици се свлече до третата позиция в света. Според тенис гуруто, Федерер все още има сили да спечели турнир от Големия шлем. Балотиери е категоричен, че след отпадането си от Уимбълдън, Федерер не се е оправдал с травмата на гърба, а просто е казал истината.

 

"Федерер е отличен посланик на тенис и в никакъв случай не търси оправдание за загубата си от Бердих. Роджър просто говори истината. Очевидно бе, че не се движеше добре по корта. Това се случва, когато долната част на гърба започва да те тревожи. Натискът се пренася по тялото и очевидно не си в кондиция", коментира Балотиери.

 

"Роджър все още може да спечели турнир от Големие шлем, той просто трябва да бъде напълно здрав. Разбира се, сега ще му е далеч по-трудно, защото играчите вече не се страхуват от него.

 

Предизвикателството пред Федерер сега се казва Рафаел Надал, който е в страхотна форма и си върна самочувствието. Федерер може да си повярва отново, ако спечели US Open. Това ще му вдъхне увереност", смята легендарният треньор. 

 

Балотиери е открил за тениса някои от най-големите имена, сред които Андре Агаси, Борис Бекер, Ким Клайстерс, Мария Шарапова, Винъс и Серина Уилямс.

 

ПИТАМЕ ВИ - ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ЛИ ФЕДЕРЕР ОТНОВО НА ВЪРХА? - ГЛАСУВАЙ ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини