Втора сензация: Нишикори се сбогува с US Open!



31-08-2015 21:34 | Станко Димов

Втората голяма изненада в първия ден на US Open е факт! Миналогодишният финалист в турнира и №4 в световната ранглиста Кей Нишикори напусна надпреварата, след като претърпя загуба с 2:3 сета от Беноа Пер.

Четвъртият поставен беше победен от №41 в света Беноа Пер от Франция след 6:4, 3:6, 4:6, 7:6(6), 6:4 в двубой, продължил повече от 3 часа на "Луис Армстронг стейдиъм".

Първата част беше за Пер, но след това японецът наложи волята си и спечели следващите два сета.

В четвъртия се стигна до тайбрек. В него Нишикори имаше два мачбола при 6:4 точки, но ги пропиля и на свой ред 26-годишният тенисист от Авиньон стигна до точка за спечелване на частта и я реализира.

В петата част почти двуметровият Пер проби за 3:2 и после затвърди. В десетия гейм французинът сериварше за победата. След гръмотевичен сервис стигна до два мачбола и реализира първия с 21-ия си ас.

Следващият съперник на Беноа е Марсел Илхан от Турция.

„В началото имах известни проблеми в двубоите си в САЩ, в началото на този мач също не играх добре, но най-важно е да спечелиш, а аз го направих великолепно. След като изоставах с 1:2 сета сервисът ми ми дойде на помощ. Имах късмет, това също трябва да го кажа, но аз се борих за всяка точка и заслужих победата си. Много съм уморен в момента, но след подобна победа умората е приятна”, коментира Пер след двубоя.

„Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха да запиша подобна победа. Работих много с моя треньор, не само за ударите ми, но и за състоянието ми на корта в отделни епизоди, и съм много щастлив”, каза още французина.

За Пер това беше първа победа над тенисист от Топ 5 на ранглистата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини