Андерсън спечели титла и прекъсна негативна серия



Андерсън спечели титла и прекъсна негативна серия
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-08-2015 11:41 | Станко Димов

Кевин Андерсън победи Пиер-Юг Ербер с 6:4, 7:5 и спечели титлата от турнира в Уинстън-Салем. За южноафриканеца това бе първи трофей през сезона от трето участие на финал (загуби финалите в Мемфис и Куинс). Той си гарантира 250 точки за ранглистата, както и чек на стойност $83 000, докато за Ербер останаха 150 точки и $47 245.

Преди триумфа в събота вечер, поставеният под №2 в схемата беше в серия от 7 последователни загуби във финални двубои, която започна от Сидни 2013. В два от случаите снажният южноафриканец отстъпваше след тайбрек в решаващия сет (срещу Иснър в Атланта 2013 и Григор Димитров в Акапулко 2014). С победата в събота Андерсън вече е с показатели 3:8 във финални двубои.

„Всеки финален двубой е различен и може да те постави в различно положение. Поради някаква причина в предишните случаи нещата за мен не се получаваха. Все пак накрая има само един победител.

Може би този път напрежението беше по-голямо върху мен, защото бях определян за фаворит. В същото време (Ербер) игра страхотно. В съзнанието ми преди двубоя силите ни бяха изключително изравнени”, каза Андерсън.

Веднага след триумфа Андерсън хвана първия полет за Ню Йорк, където през идната седмица ще участва на US Open.  На старта южноафриканецът ще има за съперник 17-годишният Андрей Рубльов. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини