Чилич: Титлата от US Open промени живота ми



28-08-2015 12:46 | Станко Димов

Марин Чилич се завърна на „Флашинг Медоуз” 12 месеца, след като спечели първата си титла от Големия шлем именно в Ню Йорк. Година по-късно много неща в живота на Чилич са се променили.

„За мен е ново чувството да дойда тук като защитаващ титлата си шампион. Пазя много спомени от Ню Йорк, най-добрите спомени в живота ми. Те ме карат да се усмихвам. Сега ще се опитам да изживея тези спомени отново, да изляза на корта и да се забавлявам, което е най-важното нещо”, коментира Чилич.

„Животът ми се промени, сега останалите състезатели ме уважават повече, но също така и върху мен има по-голямо напрежение да печеля двубоите си”, сподели още хърватинът.

Той изрази мнение, че фаворит №1 за трофея в Ню Йорк е водачът в ранглистата Новак Джокович.
„Новак е най-голямото предизвикателство в схемата при мъжете. Той е човекът, с когото ще трябва да се справим. Поставям го на челно място в списъка. Анди Мъри също играе отлично, Роджър Федерер винаги е претендент, когато става въпрос за турнир от Големия шлем, особено след като видяхме как игра в Синсинати. Мисля, че има и други играчи, които могат да се намесят в битката за трофея. Стан Вавринка спечели в Австралия през 2014 и ни показа, че е възможно да спечелим титла от Шлема”, разказа Чилич с усмивка на лице. 

Хърватинът попадна в един поток с Григор Димитров, като двубой между двамата е възможен в трети кръг. US Open 2015 започва в понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини