Григор Димитров срещу квалификант (обновена)



27-08-2015 18:54 | Tennis24.bg

Григор Димитров ще започне участието си в Ню Йорк срещу квалификант. Това отреди тегленият преди минутки жребий. При победа, във втори кръг Григор, който е поставен под №17 в основната схема, ще играе с Михаил Кукушкин (Казахстан) или Йен-Сун Лу (Тайван).

Първият поставен съперник, който може да излезе на пътя на Григор Димитров е Марин Чилич. Балканският дуел между българина и хърватина е възможен в III кръг. Припомняме, че именно Чилич изненада тенис-обществеността миналата година, когато успя да спечели първата си и единствена до момента титла от Шлема именно в Ню Йорк (на финала победи Кей Нишикори).

12 месеца по-късно обаче Чилич е в далеч по-скромна спортна форма и ново достигане до финал в турнира, поне на този етап, изглежда немислимо.

Ако успее да повтори постижението си от миналата година и да се класира за IV кръг (осминафинал), там възможно най-трудният съперник пред Григор е Давид Ферер. Опитният испанец обаче далеч не изглежда непобедим, след като не е играл от турнира на трева в Нотингам, който беше в началото на лятото.

Евентуално дебютно участие на Григор Димитров на четвъртфинал би му осигурил двубой с Кей Нишикори (ако спазваме позициите в схемата), а на полуфинал с Новак Джокович.

US Open 2015 започва в понеделник.

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини