Анди Мъри спря непобедимия Джокович



17-08-2015 01:32 | Станко Димов

Новак Джокович може да бъде победен! Доказа го Анди Мъри, който успя да надвие сърбина на финала на турнира „Роджърс Къп” в Монреал. След 3 часа изключителна битка, британецът се наложи с 6:4, 4:6, 6:3 и вдигна трофея.

Благодарение на успеха Мъри сложи край на серията от 8 последователни поражения от този съперник, над когото нямаше победа от повече от 2 години насам (Уимбълдън 2013). Нещо повече- Анди нанесе първа загуба на Ноле в „Мастърс 1000” турнир от началото на сезона.

Поражението е едва четвърто за сърбина през годината, който за последно бе победен на финала на „Ролан Гарос” в началото на лятото.

„Поздравления за Мъри, който изигра отличен турнир. Пожелавам му да продължава с добрите си изяви. Всички мислим за US Open, който чука на вратата. Благодаря на всички за страхотната организация и факта, че от първия ден се чувстваме страхотно тук в Канада”, каза в интервюто на корта световният №1 Новак Джокович.

За Мъри това е 11-та титла на ниво „Мастърс 1000”, която ще го изкачи до №2 в ранглистата от понеделник.

„Съжалявам, че за разлика от Джокович не мога да говоря на френски”, бяха първите думи на шампиона Мъри. „Поздравявам го (Джокович) за добре свършената работа. Специални благодарности на всички, които помагат този турнир да се организира, както и най-шумната агитка, която не спря да ме подкрепя днес и по време на целия турнир”, каза още Мъри.

През новата седмица Джокович и Мъри ще бъдат сред големите фаворити и на следващият „Мастърс 1000” турнир – в Синсинати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини