Димитров за трети път има треньор швед



14-08-2015 14:54 | Любомир Тодоров

Новият треньор на Григор Димитров шведа Юхан Йортегрен е в академията Good to Great в Стокхолм от самото й създаване през 2012 година. Той стана известен с това, че беше наставник на най-добрата тенисистка на скандинавската държава Юхана Ларшон, докато тя беше част от академията.

Иначе 37-годишният специалист от Хамарбю ще бъде третият треньор на Гришо от Швеция. Първият му личен наставник от края на 2008 до началото на 2010 година беше Петер Лундгрен, когато беше част от академията на Патрик Муратоглу в Париж. Когато напусна през 2012-а, той премина в Good to Great и от 20 ноември същата година негов треньор беше Микаел Тилстрьом.

По това време Димитров беше №48 в световната ранглиста. На 29 септември 2013 година хасковлията напусна шведската академия и започна работа с Роджър Рашийд.

"Григор реши да прекарва повече време в Лос Анджелис, вместо в Стокхолм. За Академията това би означавало, че неговият личен треньор Микаел Тилстрьом ще трябва да бъде малко или много откъснат от Good to Great и цялата концепция на нашата академия, в която ние дълбоко вярваме", обясниха тогава шведите и припомниха, че за тези месеци Григор е достигнал до 26-ото място в класацията.

Йортегрен е бил 6 години професионален тенисист, но без особени успехи. В турнири на АТР най-доброто му постижение е втори кръг на домашния турнир в Стокхолм през 2000 година. Спечелил е три титли от фючърси на единично и две на двойки. Върховото класиране на Юхан Йортегрен на единично е №295 в света.

След края на кариерата си работи няколко години в Кувейт, а след това се прибира в родината си и работи за клуб САЛК.

Григор Димитров и Юхан Йортегрен трябва да работят заедно до края на сезона. Вероятно скандинавецът ще се включи още в Синситати през следващата седмица. След това вероятно, според постигнатото, ще бъде взето решение дали сътрудничеството да бъде продължено, или не.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини