Григор Димитров – Джак Сок (гейм по гейм)



12-08-2015 15:07 | Станко Димов

Григор Димитров – Джак Сок, двубой от II кръг на „Мастърс 1000” турнира в Монреал.

Начало: 19:30 часа българско време (отново има забавяне заради дъжд)

Корт №9 (няма тв-покритие)

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало на срещата за Григор Димитров, който спечели първото си подаване на 0.

1:1 Отговорът на Джак Сок също е подобаващ - гейм на 15 и изравняване на резултата.

2:1 Още един бърз гейм за сервиращия и първата пауза идва при преднина от гейм за Димитров.

2:2 Никакви проблеми за сервиращите от началото на срещата. Пореден гейм, в който не се стига до точки за пробив.

3:2 Григор Димитров спечели подаването си на 0.

3:3 Джак Сок също е категоричен - гейм на 0 и ново изравняване на резултата. Едва 15-ина минути от началото на двубоя, а вече са изиграни 6 гейма.

4:3 Първи по-оспорван гейм от началото на двубоя. Сок успя да се добере до равенство (40:40), но последваха две последователни точки за българина, който за пореден път повежда напред в резултата. Предстои пауза, след която на сервис застава Сок.

4:4 Геймът започна обещаващо, като след първите 4 разиграни точки имаше равенство 30:30. В последствие обаче Сок наложи волята си и не позволи на Димитров да стигне до брейк-бол.

5:4 За трети път от началото на срещата Григор Димитров печели подаването си на 0. Предстои нова пауза, след която Сок ще сервира за оставане в първия сет.

5:5 Григор Димитров беше на 2 точки от спечелване на сета. При резултат 30:30 обаче Сок не трепна и успя да затвори подаването си и да изравни резултата.

6:5 Григор Димитров си гарантира минимум тайбрек в първия сет. Българинът спечели подаването си на 15 и за втори път Сок ще бъде принуден да сервира за оставане в сета. Любопитното е, че двамата играха тайбрек в първия сет и последния път, когато се срещнаха - на "Ролан Гарос" тази година. Там обаче нещата не се развиха по вкуса на Спортист №1 на България.

7:5 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Буквално в последния възможен момент Гришо стигна до точка за пробив при 40:30, получи шанса да атакува втория начален удар на Сок и се възползва! Отличен финал на изключително равностойния първи сет в срещата!

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 Гейм на 30 за Григор Димитров, който открива сметката си във втория сет. Българинът е в серия от 3 последователни гейма.

1:1 Джак Сок спира серията от геймове на сметката на Димитров и печели подаването си на 0, като по този начин изравни резултата във втората част.

2:1 Бърз гейм за Григор Димитров (на 15), след който идва първата почивка във втория сет.

2:2 Първи по-равностоен гейм от началото на сета. Димитров стигна до равенство, но последните две точки бяха на сметката на Сок, който не допусна да бъде пробит.

3:2 Григор Димитров печели подаването си на 0. Предстои втора пауза, след която Сок ще сервира за изравняване на резултата.

3:3 Джак Сок изравнява резултата след гейм на 30.

4:3 Григор Димитров изоставаше с 15:30, но успя да запише серия от 3 последователни точки на сметката си и отново излиза напред в резултата.

4:4 Сок изравнява след гейм на 30.

5:4 Нов светкавичен гейм за Димитров, след който Сок ще сервира за оставане в турнира.

5:5 Григор Димитров притисна Сок и в гейма се стигна до равенство. Американецът обаче запази спокойствие и спечели последните две разигравания и изравни резултата.

6:5 Най-трудният сервис-гейм от началото на двубоя за Григор Димитров! Българинът бе в ситуация 0:40 и за първи път тази вечер трябваше да спасява точки за пробив. Той обаче се справи отлично и след 5 последователни точки на сметката си обърна развоя на гейма.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на втория сет. Григор Димитров пропусна мачбол при 40:30 в своя полза.

6:7 (5) За жалост Григор Димитров загуби тайбрека на втория сет с 5:7 точки и срещата влиза в решаващ трети сет. Тайбрекът приключи с двойна грешка на Димитров.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Джак Сок)

0:1 Американецът печели откриващия сервис-гейм на третия сет.

1:1 Григор Димитров изравнява резултата след гейм на 0.

2:1 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ!
Българинът поведе с 40:0, Сок спаси първите два брейк-бола, но при третия нашето момче се наложи и повежда в резултата.

3:1 Пробивът е затвърден с гейм на 0.

3:2 Труден сервис-гейм за Сок, в който се стигна до равенство, но все пак американецът запази интригата в двубоя, като не позволи да бъде пробит за втори път.

4:2 Гейм на 0 за Григор Димитров.

4:3 Сок не позволява на българина да дръпне с два пробива и спечели подаването си на 30.

4:4 Изключителна драма на Корт №9 в Монреал. Григор Димитров изоставаше с 15:40, но успя да спаси 2 брейк-бола. Последваха нови два за Сок, българинът се справи с първия, но при втория за жалост не успя. Резултатът е изравнен.

4:5 Трети пореден гейм на сметката на Джак Сок. Григор Димитров ще трябва да сервира за оставане в турнира. Само до преди няколко минутки българинът водеше с 4:2.

5:5 Изумителен, брутален, нечовешки гейм, който продължи повече от 10 минути. Равносметката - Григор Димитров спаси 4 мачбола, пропусна няколко геймбола, преди да затвори гейма за 5:5. Мачът продължава.

5:6 Григор Димитров ще сервира за втори път за оставане в турнира.

5:7 ЗА ЖАЛОСТ ГРИГОР ДИМИТРОВ ДОПУСКА ПРОБИВ И ГУБИ ДВУБОЯ.
Джак Сок поведе с 40:30, получи общо 5-ти мачбол и не сгреши. Григор отпада, американецът ще играе с Новак Джокович на осминафиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини