Трудна, но сладка победа за Григор Димитров



11-08-2015 22:27 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на „Мастърс 1000” турнира в Монреал. На старта най-добрият български тенисист се наложи с 2:0 сета над квалификанта Александър Долгополов, в отделните части 6:4, 7:5 след близо два часа игра.

По този начин Григор записа трета победа от четири двубоя срещу този съперник, а във втори кръг в Монреал очаква Джак Сок, който се справи в три сета в двубоя си срещу Адриан Манарино.

Двубоят тази вечер започна с повече от час закъснение заради дъжда над Монреал. В първите минутки Димитров имаше сериозни затруднения и трябваше да спасява точки за пробив в почти всеки свой сервис-гейм. В решаващите моменти обаче българинът намираше най-добрите си удари и не позволяваше на съперника да поведе в резултата. За първи път Гришо стигна до точки за пробив в десетия гейм на сета и като голям шампион успя да се възползва и нанесе удар по съперника – 6:4.

В началото на втората част Григор също имаше точки за пробив, но този път Долгополов отговори подобаващо не даде подаването си. В следващите минутки украинецът най-после успя да пробие сервиса на Димитров и за първи път от началото на срещата поведе (2:1). Нещо повече – е седмия гейм Долгополов имаше точка за втори брейк и аванс 5:2, но не успя.

Сервирайки за сета при 5:4 Долгополов отново показа колебания (както в края на първия сет) и допусна Гришо „да хване последния влак” и да остане в сета. Българинът не почака за втора покана, изравни за 5:5, а до края нанесе нов съкрушителен удар върху разколебания украинец – 6:4, 7:5 и място във втори кръг.

Припомняме, че миналата година Григор Димитров достигна до полуфиналите на „Роджърс Къп”, където бе спрян от бъдещия шампион Жо-Вилфред Цонга.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини