Григор Димитров - Александър Долгополов (гейм по гейм)



11-08-2015 18:37 | Любомир Тодоров

Григор Димитров - Александър Долгополов, двубой от I кръг на "Мастърс 1000" турнира в Монреал.

Начало: 19:30 часа (бел.ред. двубоят започна в 20:50 заради дъжда над Монреал)

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ:

(сервис за Григор Димитров)

1:0 Много тежък начален гейм за Димитров, който имаше нужда от повече от 7 минути, за да спечели подаването си. Българинът трябваше да спасява 2 точки за пробив, като при първата се справи с отличен начален удар, а при втората с премерена атака към мрежата.

1:1 Долгополов успя само веднъж да пласира първи сервис, но въпреки това спечели сравнително бързи и безпроблемно дебютното си подаване в двубоя.

2:1 Отново много дълъг сервис-гейм на Григор Димитров, който този път трябваше да спасява цели три точки за пробив. За радост българинът се справи и първата пауза идва при преднина за него.

2:2 Долгополов изравнява резултата след бърз гейм на сметката си.

3:2 За първи път от началото на срещата Димитров печели подаването си без да се стига до равенство в точките. И втората пауза идва при преднина на нашето момче.

3:3 Гейм на 0 на сметката на Долгополов.

4:3 Още един маратонски сервис-гейм за Григор Димитров, в който той спаси точка за пробив, шеста от началото на двубоя, след което успя да затвори подаването си.

4:4 Ново изравняване на резултата след бърз гейм за Александър Долгополов.

5:4 Григор обърна гейма от 15:30 и принуждава Долгополов да сервира за оставане в сета. Българинът обаче на няколко пъти направи гримаси на болка, като проблемът по всяка вероятност идва от дясното рамо.

6:4 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. След няколко грешки на Долгополов, Гришо за първи път от началото на двубоя стигна до точки за пробив (40:15). Първата бе спасена, но при втората Димитров с отличен минаващ удар наложи волята си и повежда в резултата.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 Трети пореден гейм на сметката на Димитров и българинът открива резултата във втората част.

1:1 Григор Димитров пропусна отлична възможност да направи ранен пробив във втория сет. Българинът имаше брейк-бол при 40:30, като получи и възможността да атакува втория сервис на съперника си. След два поредни сгрешени ретура обаче Гришо позволи на Долгополов да стигне до гейм-бол и украинецът не се поколеба.

1:2 Пробив на сметката на Долгополов. Украинецът поведе с 40:15, Григор спаси първия брейк-бол, но при втория украинецът пласира отличен ретур и се справи с подаването на Гришо за първи път от началото на двубоя, при осмия си опит.

1:3 Пробивът е затвърден с бърз гейм за Долгополов.

2:3 За първи път от началото на двубоя Димитров печели подаването си на 0, с което слага и край на серията от три последователни гейма на сметката на украинеца.

2:4 Безпроблемен гейм за Долгополов.

3:4 Григор Димитров спаси точка за пробив и запазва интригата във втория сет. Българинът изостава с пробив и ще има максимум два гейма, в които да го върне, за да остане в сета.

3:5 Долгополов се доближава само на гейм от успех във втория сет.

4:5 Григор Димитров печели подаването си и остава в сета. След паузата обаче украинецът ще сервира за успех във втората част. Разликата между двамата продължава да е само един пробив.

5:5 ГРИГОР ДИМИТРОВ ВРЪЩА ПРОБИВА. При 30:30 българинът спечели страхотно разиграване и стигна до брейк-бол, който бе реализиран след грешка от форхенд на Долгополов. Сетът продължава.

6:5 Гришо спечели подаването си и принуждава Долгополов да сервира за оставане в турнира.

7:5 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът направи втори пореден пробив и си гарантира място във втори кръг в Монреал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини