Кей Нишикори превзе Вашингтон



Кей Нишикори превзе Вашингтон
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-08-2015 07:28 | Любомир Тодоров

Вторият поставен Кей Нишикори взе титлата на турнира на твърди кортове във Вашингтон, който беше от категория "АТР 500".

На финала японецът се наложи над американеца Джон Иснър с 4:6, 6:4, 6:4, за да спечели десети трофей в кариерата си. Първата част взе представителят на домакините, който направи два гръмотевични ретура, за да пробие в десетия гейм.

Нишикори реагира тутакси и поведе с 2:0 в следващата част. Веднага след това Иснър поиска лекарска помощ заради проблеми с дясното рамо. До края на сета азиатецъг не позволи да бъде настигнат. Той продължи със същото темпо, направи пробив в третия гейм на заключителната част и триумфира.

Кей записа 13-а победа за сезона при само три загуби този сезон. Успехът, който той посвети на баща си, празнуващ рожден ден днес, му донесе 500 точки за ранглистата, където се изкачи до №4, както и 343 000 долара.

Джон Иснър пък не успя да спечели титлата в столицата и при третото си участие на финала във Вашингтон след 2007 година, когато отстъпи на Анди Родик и през 2013-а, когато загуби от Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини