Рафа се завърна в Хамбург с обрат



28-07-2015 19:06 | Станко Димов

Водачът в основната схема Рафаел Надал превъзмогна сет пасив, за да се класира за втори кръг на турнира на клей в Хамбург. В изцяло испански дуел, бившият №1 се наложи с 3:6, 6:1, 6:1 над Фернандо Вердаско.

За Рафа това беше първи мач в Хамбург от 2008-ма година насам, а благодарение на успеха той вече води в преките дуели с Вердаско с 14:2 победи.

Двубоят започна с пробив на сметката на Надал, който обаче бе светкавично върнат от Вердаско. В шестия гейм световният №41 отново се справи с напрежението и проби подаването на Рафа, за да поведе с 4:2. Това се оказа достатъчно на Нандо малко по-късно да затвори сета след общо изиграни 37 минути. 

Втората част не започна добре за Надал, който се нуждаеше от 12 минути, за да спечели откриващия гейм. След това обаче световният №10 се разигра и до края на мача загуби общо 2 гейма.

Във втори кръг Рафа ще срещне победителя от двубоя между Иржи Весели и Андреас Хайдер-Маурер.

За Рафа това беше първи двубой след изненадващото отпадане във втори кръг на Уимбълдън, където Матадора бе победен от Дъстин Браун. Нещо повече – Рафа прекъсна серия от 2 последователни (и единствени) победи на сметката на Вердаско в преките дуели между двамата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини